Štítná žláza

Dobrý den, dva roky se neúspěšně snažíme o otěhotnění, nyní mi byl zjištěn snížený hormon štítné žlázy T3 celkový 1,27. TSH 2,05 a T4 celkový 84,1 jsou v pořádku. Z ostatních hormonů mám mírně zvýšený testosteron 1,93. Jsem objednaná k endokrinologovi až za měsíc a půl, můžeme se o miminko dále snažit? Pokud bych teď otěhotněla, znamenalo by to pro plod nějaké riziko, v ranném stadiu těhotenství bez léčení tohoto stavu štítné žlázy? Je mi 32 let. Děkuji Zuzana F.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zuzko! Není pravděpodobné, že by s popsanými hodnotami byl plod případně nepříznivě ovlivněn. Máte-li nadváhu, zhubněte, vyšší testosteron může bránit těhotenství sám o sobě a může pocházet z tukové tkáně...

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: