Štítná žláza

Hezký den,lékař mi zjistil zvýšenou funkci ŠŽ a doporučil operaci.Po lécích začínám přibírat na váze.Co se stane,když léčbu ukončím???Bude to mít vliv na případné těhotenství?? Děkuji Linda

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nepíšete, o jaké onemocnění jde, ale nejspíše o zvýšenou funkci šž /hyperfunkce/. Pokud je vám doporučena operace, jistě je to na místě, po operaci budete brát náhradu hormonů šž tak, aby vaše tělo fungovalo jako normálně. Pokud byste stávající léčbu léky nechtěla akceptovat, mohla byste si zadělat na velké změny v metabolismu celého organismu - problémy nejen se štítnou žlázou, ale především s metabolismem celkově, se srdcem a atd, protože hormony štítné žlázy mají vliv v podstatě na veškerý metabolismus v těle a když je funkce zvýšená, metabolismu se zrychluje a tělo se vyčerpává. Proto operaci podstupte, po hormonech štítnice /substituce/ se nepřibírá, jen nahrazují chybějící funkci štítné žlázy, která je vyoperovaná. Ještě si všechno pořádně promyslete, informujte se třeba na stránkách www.ulekare.cz ve vyhledávači, popovídejte si o všem se svým lékařem a budete moudřejší a jistě i klidnější. Hladiny hormonů po operaci se sledují pravidelně a pokud budou v normě, otěhotnění nic nebrání. Naopak, poruchy štítné žlázy - jak hyper /zvýšená funkce/ nebo hypo /snížená funkce/ mnohdy otěhotění brání a dokud není vše v pořádku, miminko nepřichází. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: