Štítná žláza

Dobrý den. mám takový problém. jsem 3 měsíc po uměle vyvolaném potratu, respektive porodu ( kvůli gen.vadě) a asi měsíc a půl na to, jsem začala pociťovat pocit čehosi v krku..začalo se mi i hůř dýchat...ze začátku mě trápily i žal.šťávy, které se mi vracely do krku, na to mi byl nasazen orthanol..ten stále beru, ale pocit čehosi v krku stále přebývá...obv.lékař mě poslal na sono krku, tam jsem pravý lalok měla ¨mírně zvětšený s mírnou nehomogenitou a proto jsem byla poslána na krev, ze které mi zjistili nejprve hraniční hodnoty a poté jsem měla vše v pořádku..žádná léčba nenasazena a k jinému lékaři jsem nebyla poslána..Z ORL mi bylo doporučeno nasazení léčby, že mi pohmatem na krku řekl, že to opravdu může být od toho, že ji mám zvětšenou..je možné si zažádat u obvodního lékaře návštěvu endokrinologa sama? 5.10.2010 jsem poslána na endoskopii...z té by mi také poznali, jestli mám v pořádku štítnou žlázou? Problém při jídle nemám, při spánku také ne...kolikrát po ránu mi je lépe a během dne, kdy se na to více soustředím, tak je to horší...už nevím, co mám dělat...narušuje mi to každodenní život..ba mě to dokonce obtěžuje, psychicky se cítím skvěle, ale ten pocit mě obtěžuje...v práci mám navíc stres a ten mi nepřidává..s přítelem bychom chtěli co nejdříve zase miminko, ale obávám se, že když mi pořád bude takhle bídně, tak se do toho nevrhnu...přestane mi to vůbec někdy? přestala jsem kouřit, pít alkohol...beru poctivě vitaminy...ale psychikou to není, tím si jsem stoprocentně jistá...jen bych vás chtěla poprosit o radu, na koho jiného se ještě obrátit a čím by to eventuelně mohlo být...díky moc. Z

Odpověď odborníka:

Dobrý den, měla byste se podrobit endoskopii, která si prohlédne jícen zevnitř /protože tento pocit může pocházet také z jícnu, ale endoskopie štítnou žlázu nevyšetří/ a na endokrinologii můžete jít sama bez doporučení, jen se připravte na delší objednací doby. Pokud jsou ale hodnoty štítné žlázy v normě, není důvodu, aby se nasazovaly nějaké léky. Zkuste ještě ORL pracoviště, opakujte návštěvu, ale až budete mít za sebou endoskopii. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: