Štítná žláza

Dobrý den, tímto způsobem bych Vás chtěla poprosit o Váš odborný názor a vysvětlení. Mé matce je 53 let a 3 roky se léčí na hypofunkci štítné žlázy a vysoký krevní tlak. V dubnu 2010 byla na UZ š. ž.:pravý lalok 21x19x48 mm, objem 9,5 ml, přiměřené echogenity, homogenní struktury. Při laterárním okraji pravého laloky jsou 2 drobné hypoechogenní uzlíky, větší o průměru 3 mm. Isthmus šíře 3,3 mm. Levý lalok 18x17x37 mm, objem 5,5, ml, přiměřené echogenity, homogenní struktury, bez průkazných ložiskových změn. Krční lymfadenopatie není patrna. Dříve užívala Letrox 50, v dubnu byla dávka zvýšena na Letrox 75 - 1 tabl. ráno. Současné krevní výsledky jsou TSH 0,24 a fT4 18,4. Dále by mne zajímalo, za jak dlouho se provádí další UZ? Děkuji za odpověď a jsem s pozdravem. Petra

Odpověď odborníka:

Kreví nálezy jsou zcela v normě, takže hypofunkce je dobře kompenzovaná terapií, Další UZ stačí cca za rok, pokud by došlo k jakékoli změně zdravotního stavu, pak dříve.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: