Štítná žláza

Zdravím, mám dotaz jestli s onemocněním štítné žlazy je dobré cvičit, já osobně mám sníženou produkci, beru Eutyrox 50 mg denně jen v uterý a čtvrtek 75. Má doktorka říká že to není vhodné že ta štítná žláza se moc prokrvuje tým úsilím a pak roste, ale já jsem nikde neslyšel že s tímto onemocněním se nemá cvičit. Mně je tet 18 nebude se ta žlaza když budu cvičit nějak dál moc zvětšovat? chápu že jeste roste protože jsem take ješte ve vývinu. Zajímal by mě váš názor. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, paní doktorka možná myslela velmi intenzivní, vrcholové sportování, například vzpírání na vrcholové úrovni apod. (?). Běžné cvičení nevadí, naopak, měl byste si udržovat kondici. Není vhodné užívat bez porady s lékařem jiné hormony, zejména ne hormony na zvětšení svalové hmoty, ale cvičení samo v rozumné míře podle mně dostupných informací nevadí.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: