Štítná žláza

Vážená paní doktorko, Moc vám děkuji za rychlou odpověď.Moje paní doktorka,mi řekla,že si myslí ,že problémy, které mám se štítnou žlázou nesouvisí a hodnota tsh-0,072mIU/l jí přijde normální.Nicméně mi řekla ať euthyrox vysadím,takže odt této soboty prášky neberu.Mám prý vysadit tak na měsíc ,že se nemůže nic stát.Co by jste doporučila Vy,kdy nabrat další odběry?ja jste tam zmínila to free T4(to je fT4)to jsem měla hodnotu 17,05.nebo jste myslela nabrat hodnotu free T3(nevím jestli to existuje:-)

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neznám všechny podrobnosti týkající se vašich aktuálních obtíží, ale moje osobní zkušenost je taková, že u některých osob ḿohou i malé hormonální výkyvy vyvolat řadu (většinou nespecifických) potíží. Takže po vysazení Euthyroxu alespoň zjistíte, jestli příčina byla zde nebo bude třeba pátrat dál. Kontrola freeT4 a TSH je ideální po 4-6ti týdnech. To je dostatečně dlouhá doba na to, aby se případná nedostatečnost štítné žlázy po vysazení projevila. Hezký večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: