Štítná žláza?

Dobrý den, můžete mi prosím poradit. V spnu minulého roku mi byla diagnostikována rakovina pravého varlete (seniom ), varle mi bylo odoperováno a v listopadu byla zahájena onkologická léčba ozařováním. Skončilo to v prosinci. Následná kontrola na pet ct nic neodhalila . Nyní se cítím velmi často unavený a v červnu se mi začaly zduřovat prsní žlázy, napřed levá a teď i pravá. Ultrazvuk neprokázal rakovinu. Delší dobu mně trápí tyto symptomy cítím se pořád jakoby ve stresu ikdyž k tomu třeba není vůbec žádnej důvod, někdy urgentní močení stačí abych se trochu napil a musím jít na malou, jindy vypiju 1 litr vody a jít nemusím, špatná imunita musím brát min. 500mg vitamínu C jinak mívám často chřipku, angíny a spouští se mi krev z nosu, horší soustředěnost a paměť. Občas mívám deprese ale jen krátkodobě pak z ničeho nic to přejde a zase v pohodě + jako by pálení hlavy. Myslím si, že by to mohla být špatná funkce štítné žlázy, můžete mi prosím poradit? Některé symptomy mám již delší dobu jiné se objevili nyní a spíše se to zhoršuje. Velmi Vám děkuji za Vaši odpověď. S pozdravem Ladislav Hajzner

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podobné projevy může mít porucha funkce štítné žlázy, ale u vás bych spíše uvažovala o nedostatku mužského pohlavního hormonu testosteronu (vlastně takové mužské klimakterium)...ten se může projevovat podobnými symptomy také. Zkusila bych se poradit s vaším onkologem, lze také hladinu testosteronu stanovit v krvi a je možné ho v případě nedostatku uměle dodávat, ale bohužel nevím, jak je to s vaší rakovinou, zda to není kontraindikace. Proto zkuste toho onkologa. Hezký večer

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: