Štítná žláza

Dobrý den paní doktorko, prosím o informaci ohledně zvýšených hodnot štítné žlázy. Každý rok chodím na odběry TSH, zatím vždy v normě 2,5 - 3,2 a to ve stejné laboratoři v hraničních hodnotách do 5. Před půl rokem jsem byla naposledy, hodnota TSH 3,5 v normě. Změnila jsem lékaře, u kterého jsem v jiné laboratoři měla hodnoty TSH 5,2 s limitem do 4,2. Doporučeno opakovat odběry komplet včetně UZ za půl roku. Subjektivně jsem bez potíží, je tedy možné, aby se za půl roku hodnota tolik zvýšila? Děkuji. Simona

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neřekla bych, že se hodnota "tolik" zvýšila. Zvýšení je velmi malé. Je klidně možné, že další výsledek bude opět v pořádku. Hladina TSH může kolísat v reakci na aktuální stav organismu. Postupovala bych stejně. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: