Štítná žláza

  • Dotaz od: Marie Grobelná
  • Publikováno: 15.8.2008
  • uLékaře.cz

Potřebovala bych poradit. Před 3 týdny mi doktorka brala krev, protoze me nejaky hmyz kousnul do nohy a ta mi napuchla. Díky tomu mi zjistila ze TSH mam 6,2 a okamzite me poslala k endikrinologovi. Ten mi rekl ze minimalne pul roku bych nemela mit deti a predepsal Euthyrox 50. Jenomze jsem ted zjistila ze jsem tehotna a otehotnela jsem pred tim odberem. Muze mi nekdo poradit co delat doktorka me totiz postrasila ze dite nemusi byt v poradku.

Odpověď odborníka:

Pokud v době otěhotnění jste měla sníženou funkci štítné žlázy, neléčenou, může mít tento nedostatek hormonů vliv na vývoj nervového systému plodu. Lékařka by vás měla odeslat na specializované pracoviště ( lékařské genetiky), kde by vám sdělili podrobnější informace a přesně stanovili, jak velké je riziko pro plod.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: