Štítná žláza

Dobrý den, mam podezření na špatnou funkci mé šť. Žlázy. Doktor my řekl, že je v pořádku a dále se o tom nechce bavit (žádné vyšetření krve pouze hmatem). Marně se snažím o dítě již dva roky – stimulace Clostibegyt a Pregnylem a stále se nevede, teď mě čeká poslední šestý pokus. Manželovo sperma vyšetřeno – v pořádku. Může být na příčině šp.funkce šť. Žlázy? Kam mam jít na vyšetření št.žl. pokud mi jej doktor nechce předepsat? Nadměrné pocení v noci, probudím se celá mokrá z minuty na minutu. Bylo mi doporučeno mým doktorem nejíst na noc (postava normální V165 váha 65kg věk 33), trochu se to zlepšilo, bohužel při každém probuzení se orosím během vteřiny nejprve na čele pak na hrudi poté zbytek těla. Dříve (3 roky)jsem jedla cokoli kdykoli a bez problému. Může být na příčině taktéž šp.funkce šť. Žlázy? Předem mockrát děkuj za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nesprávná funkce štítné žlázy může stát také za problémem s otěhotněním. Měla byste tedy mít laboratorní vyšetření její funkce. Vyšetření pohmatem je vyšetření orientační. Vyšetření by vám měl provést váš praktický lékař, případně gynekologické oddělení, kde jste léčena pro neplodnost. Pocení může a nemusí být příznakem souvisejícím s onemocněním štítné žlázy.

MUDr. Martina Hasilová
MUDr. Martina Hasilová

Specializace: Gynekologie
Pracoviště: Ústav pro péči o matku a dítě, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x