Štítná žláza

Dobrý den,před dvěma lety mi byla v levo odstraněna netoxiská struma mnohouzlová 5x3x2 od té doby jsem brala letrox nejdříve 50 ted už 125 1tbl denně,tsh je až po dvou letech v normě,ale mě od té operace padají vlasy,doktor mi řekl,že to nemá žádný vliv a kožní lékařka mi předepsala jen vodičky,užívám je už měsíce a vlasy stále padají+jsem od té doby stále nemocná,za půl roku jsem měla 5 krát antibiotika vždy zánět dutin,hnisavá angína,může to mít nějaký vliv?Také mívám divný pocit v krku jako bych nemohla polknout.Také každou prohlídku opakuji,že se cítím velice podrážděná a nervozní,doma už nevědí co semnou,na to mi doktor nikdy nic neřekl.Prosím vás o radu mám vyhledat jiného doktora nebo zažádat o nějaké testy na krev spojené s častým onemocněním,podrážděnosti a vypadáváním vlasů?Dekuji moc za odpověd.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, vlasy jsou odrazem stavu celého organismu, na jejich padání tedy může mít vliv v podstatě cokoliv. Může to být klidně nějaká chronická infekce, chronický zánět, nedostatek nějakého vitamínu, minerálu či stopového prvku, porucha funkce ledvin atd. Doporučuji vám, pokud jste dosud nezkoušela, doplnit hlavně vápník, zinek, selen, hořčík, železo, vhodný je také vitamín E nebo vitamín D (jeho nedostatek může mít vliv i na imunitu), methionin. Změňte životní styl, jezte zdravě, pijte hodně tekutin, klidně si udělejte nějakou detoxikační kůru (výborné je třeba popíjení Jančova ledvinového čaje cca 1-2 měsíce).Můžete zkusit také čínské byliny (např. http://www.patentnimedicina.cz/cz/bylinne-produkty/dle-kategorii/kulicky-a-tablety/119-hriva-cerneho-vranika) Z laboratorních vyšetření by bylo vhodné vyšetření krevního obrazu, ledvin, jaterních testů, parametrů zánětu - hlavně sedimentace a CRP, vyloučit chronickou infekci boreliozou, zkontrolovat ASLO, případně provést jiná imunologická vyšetření,hormonální vyšetření (nejen na štítnou žlázu), vyšetření na krčním s výtěrem z nosu z krku, vyloučit zažívací obtíže, např.infekci Helibacterem pylori. Příčina může být skutečně kdekoliv a je obtížné ji odhalit (a většinou se to ani nepovede). Držím vám palce

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Sedm zajímavostí o křečových žilách
Články: Sedm zajímavostí o křečových žilách
Možná máte pocit, že už...
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Vyšetření krku
Články: Vyšetření krku
Co vás čeká při vyšetření...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Když volá srdce o pomoc: 7 signálů, které raději nepřehlížejte!
Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Články: Kůže nemusí zežloutnout jen z virové hepatitidy
Když se řekne žloutenka...
Impotence
Články: Impotence
Nedostatečná tuhost...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x