Štítná žláza

Dobrý den, před 2 lety mi byla zjištěna špatná funkce št.žlázy. tyreoiditis se subkln.hypotyreosou. Tenkrat mi nasadili Euthyrox 50. Brala jsem půlku tablety. Nyní, přestože na sebě nepociťuji žádné změny, beru už Euthyrox 150 a každý den jednu tabletu. Opravdu je beru pravidelně bez výjimky. Poslední testy krve jsou S-TSH 0,236mUI(0,4-4), S-free-T4 17,6pmoll(10,3-24,5), TSH, ft4. STále přibývám na váze (přestože sportuji a stravuji se akorát). jak se dá tato moje vada odstranit, nebo alespoň zmírnit. Děkuji JItka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, klasická medicína nezná žádný způsob, jak by se dal autoimunitní zánět štítné žlázy zastavit, či vyléčit. Váš porouchaný imunitní systém považuje štítnou žláza za cizorodou tkáň a jako takovou se jí snaží zničit. Tomuto procesu zatím, bohužel, neumíme zabránit. Je mi líto. příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x