Štítná žláza

Již několik let se léčím s hypothyreosou. Ordinován Euthyrox, zatím substituce stačila. Nyní výrazné zvýšení TSH (14,2). Řešeno zvýšením substituce a brzkou laboratorní kontrolou. Dotaz - jaké obtíže/negastivní posity mohu na sobě pozorovat při takového hodnotě TSH, resp takovéto změně (dosud max. do hodnoty 5). Čeho si má člověk všímat? Děkuji

Odpověď odborníka:

Hodnota TSH 14,2 ještě není tak vysoká, aby musela nutně vyvolat nápadné příznaky. Navíc k rozvoji hypotyreózy dochází většinou pomalu, takže projevy se neobjevují nijak náhle. Mohlo by jít o zimomřivost, únavost, sníženou výkonnost, depresívní ladění, případně sklon k zácpě.

MUDr. Jan Vachek
MUDr. Jan Vachek

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: