Štítná žláza

Dobrý den. Máma má zdravotní potíže. Byla na odběry krve na helicobakter a štítnoubžlázu,Pro podezření těchto dvou komplikací. Co se týče té štítné, tak ji jedna hodnota vyšla lehce nad hranicí. A doktorka po telefonu říkala, že to nic není, že to bude hlídat a po 3 měsících ji krev odebere znovu. Její stav přitom je docela špatný. Přesně její potíže souhlasí s článkem co vyšel nedávno tady ve spravodaji.Velká unava, náhlý větší ubytek váhy atd... plus další zdravotní dosud nezjištěné komplikace, které již půl roku nemohou lékaři najít :-( Moje otázka zní. Opravdu stačí jen tento odběr, aby se stanovila taková diagnoza???? Nebo by se mělo pokračovat v dalších vyšetřeních co se týká šťítné žlázy, třeba aby byla poslána k odborníkovi. Slyšela jsem, snad i četla, že v některých případech, se to nezjistí hned z krve,ale chce to další vyšetření. Lidé nemají s paní doktorkou praktickou ty nejlepší zkušenosti, tak raději se ptám Vás jako odborníka. Ještě jedna otázka. Bolí ji pravá strana krk jazyk a dásna a velmi špatně se tvoří sliny. Může to s tím souviset???? Nebo na koho se obrátit s touhle otázkou. Stomatologa ??? Mnohokrát děkuji a přeji hezký den. Iveta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, funkce štítné žlázy nejlépe a velice jednoduše zhodnotí TSH...pokud je jeho hladina jen lehce kolem normy, nejedná se o závažnou poruchu a kontrola po třech měsících se dělá poměrně často. Dalším vyšetřením je sonografické vyšetření. Co se týká problémů s ústy a špatnou tvorbou slin, navštívila bych v první řadě lékaře ORL. Příjemný den a mamince zdraví

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět močového měchýře
Články: Zánět močového měchýře
Zánět močového měchýře...
Rekonstrukční operace zachraňuje prsy a ženské sebevědomí
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Články: Pásový opar může vážně poškodit zrak!
Takzvaný herpes zoster...
Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Články: Endokanabinoidní systém: ovlivňuje i vnímání bolesti
Endokanabinoidní systém v...
S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
Články: S léčbou kýly neotálejte, není se čeho bát
V minulém článku jsme se...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: