Stitna zlaza

Dobry den, chtela bych se Vas zeptat jestli je mozne aby byl kolisavy hormon stitne zlazy?Je mi 29 let lecim se 8 let s vysokym krevnim tlakem.Beru leky metoprolor.bylo mi zjisteno ze mam zvysenou stitnu zlazu a po 3 mesicich jsem mela jit znovu na kontrolu krve a to bylo v poradku.Myvam nekdy v noci buseni srdce, potim se,a nemuzu spat.Muze na to mit vliv ta stitna zlaza?V rodine sestra ma uzel na stitne zlaze Ppricina vysokeho tlaku nebyla zjistena.Jsem obezni uz od narozeni.Po shubnuti stale tlak byl je vysoky spise takovy kolisavy.Jsem v pohode a najednou citim ze je vysoky po mereni se mi to potvri.Uz to na sobe poznam .Predem Vam moc dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, doporučovala bych v případě vámi popisovaných obtíží vyšetřit hormony nadledvin a vyloučit takzvanou sekundární tedy endokrinní (hormonální) příčinu hypertenze. Mohlo by se jednat o nadprodukci hormonů dřeně nadledvin (katecholaminy) nádorem zvaným feochromocytom. S kolísáním hormonů štítné žlázy to pravděpodobně nemá nic společného. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zkraťte si léčbu bronchitidy přírodním způsobem
Články: Zkraťte si léčbu bronchitidy přírodním způsobem
Znáte to, stačí pár...
Uroinfekce
Články: Uroinfekce
Bolest při močení může být...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěž o krém BELOBAZA®


 celý článek

x