Štítná žláza

Dobrý den, mám dotaz ohledně dcerky. Dcerka má 10 let, delší dobu nepřibírá, méně roste. Bylo provedeno vyšetření na gastru včetně vyšetření štítné žlázy. Výsledky byly doručeny poštou. Vše v pořádku, jen má zvýšené hodnoty (mírně) ft3. v rodině je onemocnění štítné žlázy rozšířené, já sama mám autoimunitní thyroit. Je třeba štítnou žlázu něják sledovat či provést ultrazvuk apod. Děkuji Vlasta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, jistě je vhodné vyšetření zopakovat a dcerku pravidelně kontrolovat. Pokud by se růst zpomalil natolik, že by byl již patrný pokles v růstovém grafu (měl by sledovat pediatr), bylo by vhodné komplexní vyšetření také na endokrinologii - vyšetření růstového hormonu, hormonů nadledvin. .. Přeji příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: