Štítná žláza

Dobrý den ,mám dotaz , zda je možné mít problémy se šť. žlázou ,pokud mám v krvi TSH ,T3 i T4 v normě. Trpím celodením bušením srdce ( na ekg holteru byla vyhodnocena jen celodenní tachykardie od 110 do 155 t. bez arytmii , nebo jiných patologii) jsem hodně unavená , spavá a mívám velké návaly horka . Před 8 lety jsem prodělala také akutní těžkou pankreatitidu ,po které ale nemám nějaké výrazné potíže. Pokud to nedělá hormon štítné žlázy , tak který hormon může způsobovat návaly a bušení srdce. Věk na menopauzu ještě snad nemám (33) a dost mě to během dne obtěžuje. Chtěla bych vědět jestli má význam jít na sono šť.žlázy. Nechci zaclánět někomu , kdo to potřebuje víc. Potřebovala bych jen trochu poradit co dělat. Obvodní lékaři moc vstřícní nejsou. Děkuji za pochopení a přeji hezký den . Jana.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, chápu vás, je to obtěžující situace, ale vytrvejte. Někdy se stane, že hormony štítné žlázy jsou v normě a při podrobnějším a OPAKOVANEM vyšetření se najdou její poruchy funkce. Na sono běžte / je to součást komplexního vyšetření štítnice/ a hlavně absolvujte kontroly na endokrinologii /nebo u OL/ v pravidelných intervalech. Neznamená to totiž, že pokud byly hodnoty šž jednou v normě, nemohou se za pár měsíců změnit. Popřípadě změnte ošetřujícího lékaře a žádejte podrobnější vyšetření šž, včetně protilátek pro šž a více hormonů ( existuje volný a vázaný T3 a T4 ,TSH je regulační hormon). Na konzultaci na endokrinologii (gynekologii) byste také mohla požádat o hormonální gynekologický profil, protože nerovnováha v pohlavních hormonech zasahuje významně do metabolismu ženy komplexně. Ještě mě napadá, zda vám stanovovali množství červených krvinek (součást krevního obrazu KO) - je tu možnost anemie, protože u anemických pacientů dochází k tachykardii a nemusí se na ni dlouho pomyslet. Hodně info o anemii a jejím léčení ZDE: http://nemoci.abecedazdravi.cz/chudokrevnost-anemie Nezapomente ale, že anemii a její léčení stanovuje lékař, protože je hodně druhů anemie a on vám zjistí, který typ by to např.mohl být. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: