Stitna zlaza

Dobry den, pai doktorka. Chcela by som sa Vas opytat na Vas nazor na vysledky THS a T4 namerane v krvi. THS 0,7 (0,2-4,5) a T4 13,1 (9-24). Mam problemy so zmenenou kvalitou a vypadavanim vlasov, dlhsi menstruacni cyklus, pricom menstruacia je mierna a zrychlene busenie srdca. Zijem v UK a lekar neodporucil ziadne ine dodatkove vysetrenia. Aky je Vas nazor? Moze ist o zacinajucu hypertyreozu? Su potrebne dalsie vysetrenia? Je mozne hypertyreoze zabranit? Vopred dakujem. Gabriela

Odpověď odborníka:

Dobrý deň, ja by som tieto výsledky hodnotila tak isto ako normálne. Stačí trochu stresu, choroba a hodnota TSH môže klesnúť k dolnej hranici normy. Problémy s vlasmi, menstruačným cyklom aj srdečnou akciou sú žiaľ dosť nešpecifické, takže môžu byť napr. aj stresového pôvodu. Pokiaľ by sa zhoršovali, môžete požiadať o kontrolu hormonálnych hladín. Rozvoji zvýšenej funkcie štítnej žľazy nezabránite. Majte sa pekne.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: