Štítná žláza

Dobrý den, chci se zeptat zda-li je možné léčit štítnou žlázu i když je jen trošku zvýšená? Moje bývalá, dětská endokrinoložka mi řekla, že je to zbytečné, avšak kdybych chtěla, jde to léčit? Ptám se, protože mi šíleně vypadávají vlasy už dva roky, ztenčili se a vypadávají i malé vlásky, testosteron je v pořádku, proto to typuji na ŠŽ, která se stejně tak projevuje na vlasech. Už to dál nesnesu a proto bych chtěla pořádat svého nového endokrinologa o léčbu v důsledku těch vlasů, tak se jen ptám, zda-li je to možné. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, každý reaguje na změny v hladinách hormonů štítné žlázy odlišně. Někdo může mít nadměrné padání vlasů již při malých odchylkách TSH. Tudíž nelze vyloučit, že Vám léčba pomůže toto padání zastavit. Zaručit se to ale bohužel nedá. Pokud by léčba nepomohla, doporučila bych vyhledat kožní ambulanci. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: