Štítná žláza

Dobrý den, při preventivní prohlídce mi vyšel thyroxin volný 19,5 /v laboratoři norma do 19,0/Prevence se bude opakovat za 3 měsíce. Dá se říci,že by se jednalo o zvýšenou funkci štítné žlázy a může to být přechodné v souvislosti s klimaktériem? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, důležitá je také hodnota TSH. Pokud je ta normální, může se jednat jen o přechodnou mírnou odchylku. Nemusí ani nijak souviset s klimakteriem. Pokud nemáte obtíže, kontrola za 3 měsíce by měla být dostačující. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: