Štítná žláza

Dobrý den! Byla mi zjištěna hypofunkce štítné žlázy, moje hodnoty jsou: TSH: 6,52, T4 10,8, a-TP v normě a a-TG0 48,62. Lékařka mi předepsala Euthyrox 50, půl tabletky obden, ale moc mi toho k mému stavu neřekla. Můžu brát tabletky kelpu? Myslíte si, že dávkování léku je dostatečné? Jsou moje hodnoty hormonů hodně špatné? Zabrání mi Euthyrox v přibírání na váze? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, hypofunkce šž zapříčiňuje zpomalení metaolismu těla, mimo jiné i přibírání na váze. Dávkování Euthyroxu se stanovuje postupně a podle hladin hormonů, je důležité chodit na kontroly, kde se přispůsobuje dávkování léku aktuálnímu stavu. Protože se lékem znormalizuje váš metabolismus, nebudete přibírat a pokud zvýšíte i svoji pohybovou aktivitu, můžete se snadno vrátit na původní váhu. Onemocnění to není nijak závažné, je velmi rozšířené, léčení je ale celoživotní. Kelp není třeba, protože je v něm obsažen jod a vy jod dostanete do těla v léku, přímo s hormonem. Naopak, kelp by mohl ve větších dávkách ohrozit léčení. Raději budte opatrná. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x