Štítná žláza

Již 11 let se léčím se štítnou šlázou.Mám nalevém laloku uzel.Beru eutyrox 11.Nikdy jsme problémy neměla,ale poslední měsíc mám takový divný tlak na hrdlo.Volala jsme své paní doktorce na endo.,ale bohužel mi řekla že má plno.jsme tam objednaná až na březen.Mohlo by to být od štítné žlázy?JInak teplotu,rýmu,kašel nemám.Jen jsme trochu unavená.Předem moc děkuj za odpověd

Odpověď odborníka:

Ano, uvedené potíže by se štítnou žlázou souviset mohly (zvětšení uzlu,celkové zvětšení, zhoršení funkce v důsledku postupu autoimunitního zánětu aj.). Doporučuji návštěvu praktického lékaře - provést příslušné vyšetření (tělesné, laboratorní) může i on a měl by být rovněž lépe než endokrinolog schopen zvážit, zda za potížemi nestojí něco jiného než štítná žláza. Podle výsledku vyšetření může v případě nutnosti doporučit a domluvit vyšetření specialistou v bližším termínu.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zbytnění prostaty
Články: Zbytnění prostaty
Co bychom měli vědět o...
Bolesti hlavy: poznejte jejich příčinu, (nejen) kvůli léčbě
Vyšetření děložního čípku
Články: Vyšetření děložního čípku
Vyšetření děložního čípku...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Články: Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Kolísavý krevní tlak, který...
Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Články: Aneuryzma aorty – tichý zabiják v lidském těle
Slovo aneuryzma jste mohli...
Kolonoskopie se nemusíte bát
Články: Kolonoskopie se nemusíte bát
Poslal Vás lékař na...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: