Štítná žláza

Dobrý den, zjistili mi sníženou funkci štítné žlázy, výsledky labor. ssTSH 96,07, fT3 2,64, fT4 pod 5,1 a-Tg 1000, anti TPO 493 Ca 2,4 gly 4,9 chol 7,7 Tg 0,7. Naordinovali mi Letrox 100ug. Mám 2děti, jedno7leté a jedno 5,5měsíční, které kojím. Je mi 28let, vážím 64kg, měřím 179cm, před těhot. 68, ale po prvním dítěti jsem také shodila. Mé otázky: Nemůže to mít jakýkoliv negativní vliv na mladší dítě, ať už nasazený lék, či nedostatečná činnost žlázy? A jelikož jsem se v některých článcích dočetla o kreténismu nemohlo by ho toto postihnout, v těhotenství jsem o tom neměla potuchy. Dosud jsem žádné příznaky nepociťovala, až teď když vím, co vše by mi mělo být, tak to cítím dvakrát tolik, ale to je psychika. Je mi to jasné. Pak prosím o objasnění mého stavu dle výsledků, jak je to vážné? A mohu ještě k Letroxu užívat klasické vitamíny, nebo Kelp a mohu užívat antikoncepci Azalia? A co se týče jídla, jsou nějaká omezení nebo něco přidat? Dosud jsem toho moc nedala rybám, teď se snažím 2x týdně.Jsem astmatik, takže užívám pravidelně Symbicort. Jsou nějaké web. stránky, kde bych mohla najít všechny další informace? Je toho hodně co mě zajímá, ale většinou je všeude napsáno vše obecně, mám strach. děkuji moc za odpovědi J.

Odpověď odborníka:

Dobrý den! Porucha činnosti štítné žlázy je běžným jevem a často si žádá léčbu. Dobře stanovená dávka Letroxu zcela nahrazuje činnost štítné žlázy a s občasnou kontrolou poskytuje jistotu, že se nic dít nebude. Letrox dodává do těla látku, která je v něm běžně přítomna, takže dítěti neškodí naopak její nepřítomnost může ublížit matce. Nebojte se o sebe ani dítě, nic vážného se jistě neděje. Klasické vitamíny neužívejte, máte-li pestrou stravu, není k tomu důvod, navíc jako každá tableta mají vedlejší účinky (přídavné látky, vedlejší produkty chemických syntéz apod.) Jezte hodně ryb, jsou výtečným zdrojem kvalitních bílkovin a zcela výjimečných tuků, které mají mimořádně příznivý dopad na lidský organismus. Jste-li astmatik, je možné, že pravidelné užívání rybího tuku (doporučuji tekutý, tedy nebalený v tobolkách, pro mnohem příznivější cenu) povede ke zlepšení stavu a zmenšení potřeby léčby. Stran zavedení letroxu nejsou požadavky na stravování. Nepřehánějte to s výživovými doplňky, energii vloženou do jejich výběru, shánění, nákupu a užívání věnujte raději stravě samotné.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Záhadný skřípot zubů
Články: Záhadný skřípot zubů
Poškozený chrup, časté...
Dyslipidémie aneb Co prozradí hladiny krevních tuků
Články: Dyslipidémie aneb Co prozradí hladiny krevních tuků
Některá onemocnění dlouho...
Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Články: Poruchy štítné žlázy: Kdy přichází na řadu skalpel?
Nádor, nadměrný růst nebo...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
16 potravin, které chrání srdce
Články: 16 potravin, které chrání srdce
Zdravý životní styl působí...
Když se rakovina rozšíří do kostí
Články: Když se rakovina rozšíří do kostí
Toto zhoubné onemocnění...
Čeká vás operace? Možná ani nevíte, co všechno vám hrozí!
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: