Štítná žláza

Mám již delší dobu zdravotní potíže (únava, bolesti zad a nohou, mravenčení a divné pocity v těle....) Užívám Euthyrox 150mg denně a Zoloft 150mg denně. Nechala jsem si udělat krevní testy ( borelioza negativní, vitamíny Mg, Ca, K, Na v normě, KO+dif. přístrojově - plná krev 96167 KO+diferenciál 5p. # - | | | | A Erytrocyty 4,72 - 3,80 - 5,20 10^12/l | | | | A Hemoglobin 134 - 120 - 160 g/l | | | | A Hematokrit 0,42 - 0,35 - 0,47 | | | | A MCV 88 - 82 - 98 fl | | | | A MCH 28,4 - 28,0 - 34,0 pg | | | | A MCHC 322,0 - 320,0 - 360,0 g/l | | | | A Trombocyty 279 - 150 - 400 10^9/l | | | | A Leukocyty-abs 4,77 - 4,00 - 10,00 10^9/l | | | | Neutrofily-abs 2,81 - 2,28 - 6,80 10^9/l | | | | Lymfocyty-abs 1,33 - 1,00 - 3,30 10^9/l | | | | Monocyty-abs 0,39 - 0,12 - 1,00 10^9/l | | | | Eozinofily-abs 0,11 - 0,00 - 0,50 10^9/l | | | | Bazofily-abs 0,03 - 0,00 - 0,20 10^9/l Neutrofily 58,8 - | | | | 57,0 - 68,0 % Lymfocyty 27,8 - | | | | 25,0 - 33,0 % Monocyty 8,1 - | | | | 3,0 - 10,0 % Eozinofily 2,4 - | | | | 0,0 - 5,0 % Bazofily 0,5 - | | | | 0,0 - 2,0 % hodnoty TSH 0,02 a T4 volný 26,40 Prosím o Váš názor o jaký zdravotní problém by se mohlo jednat. Děkuji M.V.

Odpověď odborníka:

Milá Markéto,
podle hodnot hormonů štítné žlázy jste lehce předávkovaná Euthyroxem, na mírném snížení dávky se domluvte s tím, kdo Vám vede léčbu. Vaše potíže to však pravděpodobně nezpůsobuje. Na dalším došetření se domluvte s praktickým lékařem, takto na dálku bez podrobné anamnézy a vyšetření opravdu poradit nelze. Držím palce, ať problém brzy vyřešíte.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: