Stitna zlaza

Hodnota ATG=288, hodnota ATPO=187. Je nutne liecenie medikamentami ? Mozu mat tieto hodnoty negativny vplyv na vyvin plodu, resp. samotne otehotnenie ? Dakujem.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nutnost terapie závisí na funkci štítné žlázy a dalších parametrech, ne na samotné pozitivitě protilátek. Nicméně, bohužel i samotná pozitivita protilátek může mít negativní vliv na šanci otěhotnět. Na správný vývoj plodu pak již tolik vliv nemají, tam je opět důležitá zejména funkce štítnice a hladiny jejích hormonů. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: