Štítná žláza

V poslední době jsem hodně přibrala a jsem unavená. Po rozboru krve mám hodnoty TSH- 7,98 a fT4-14,19. Je nutné navštívit endokrinologa?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, nevím, proč s vámi nerozebral výsledky vyšetření lékař, který vám je ordinoval? Normální hodnoty tsh 0,37-5, 0,ft4 normální hodnoty 9,8 - 23,1. Mírně zvýšená hladina TSH by mohla znamenat počínající hypofunkci /sníženou funkci/ štítné žlázy, kontroly v kratším časovém odstupu jsou víc než nutné, ale tím, že navštívíte endokrinologa určitě nic nezkazíte. Pokud máte i výše uvedené potíže, návstěvu endokrinologa bych neodkládala, endokrinolog se vám bude věnovat a hlavně budete dlouhodobě pod odbornou kontrolou.Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

Atopická, suchá nebo podrážděná pokožka bezesporu vyžaduje důslednou péči. Svědění v těchto případech dokáže být velice nepříjemné. Kůže je navíc zranitelná a náchylnější k...  celý článek

x