Štítná žláza

Dobrý den,chtěla jsem se zeptat,mám Imunogenni tyreotoxikozu s difúzní strunou,naposledy jsem měla TSH 4.720 a planuji druhé těhotenství a doktorka mi řekla ze pokud chci otěhotnět, musím na operaci na vyndani cele štítné žlázy, je mi 30.let,tak se chci zeptat jestli je operace opravdu nutná. Předem děkuji za odpověď. Monika

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je pravdou, že u mladých žen s Vaší diagnózou často doporučujeme odstranění štítné žlázy před plánovaným těhotenstvím. Je to z důvodu rizika recidivy nemoci v období gravidity, kdy ohrožuje nejen Vás, ale i miminko. V tomto období navíc nemůžeme léčit natolik intenzivně, jak to děláme normálně (toxické účinky léků na plod). Samozřejmě, je zde i šance, že k žádné recidivě nedojde, to Vám ale bohužel nikdo zaručit němůže. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: