Štítná žláza

Dobrý den, ultrazvukem mi byl v obou lalocích nalezeno hypechogenní ložisko do 20mm.Krevní test byl negativní,v současné době budu vyslán na Biospii. Dotaz je:Jestliže bude nález negativní ,čili ne rakovinový,bude i tak nutná operace,nebo budou podávány léky s tím,že budou laloky kontrolovány,děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, v tomto případě je pouhé sledování možné. Vše závisí od dalšího vývoje uzlů (jestli budou mít tendenci růst - nezávisle od výsledku cytologie) a Vaší vzájemné domluvy s ošetřujícím endokrinologem. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Články: Otěhotnění v době menstruace: vzácné, ale možné!
Asi každá žena občas dumá...
Na hluboké proleženiny pomůže HemaGel
Články: Na hluboké proleženiny pomůže HemaGel
Proleženiny. Strašák všech...
Hořčík pomáhá zlepšovat stav atopického ekzému
Články: Hořčík pomáhá zlepšovat stav atopického ekzému
Koupání v solném roztoku z...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Angina pectoris
Články: Angina pectoris
Angina pectoris je označení...
9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Články: 9 tipů, jak zatočit s bolestí hlavy
Tuhle zdravotní potíž zná...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: