Štítná žláza a b komplex

Dobrý den, chtěla bych se zeptat na B komplex repelent a štítnou žlázu. Já mám sníženou funkci ŠŽ a v popisu jsem si přečetla, že B-komplex je dobrý při zvýšené funkci. Mohu ho tedy užívat při snížené funkci ? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, užívat ho určitě můžete. Tato informace je uváděna proto, že při hypertyreose (zvýšené funkci) dochází k poruchám krvetvorby, nervových přenosů a pod. a vitaminy skupiny B na to mohou mít pozitivní vliv. Nepoškodí ale ani v případě hypotyreosy (snížené funkce). Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: