Štítná žláza a kojení

Dobrý den pane doktore/paní doktorko. Je mi 25let, před 1.5rokem jsem porodila zdravého chlapečka. Před 2měsíci se u něj objevil ekzem na nožičkách- malé boláčky, až strupy, suchá pokožka, ale nesvědí ho to, jak se všude píše. Mažeme Excipialem, 2xtýdně koupu. Stále kojím, kojení tvoří 90% příjmu potravy. Pokožka už je lepší. ale předpokládám, že se to může kdykoliv vrátit. U mě se po porodu rozjela hyperthyroza-beru 3xdenně Propycil, hodnoty T4.T3 se snížily, i řada obtíží vymizela (třes rukou, bušení srdce, únava,...). Na podzim plánujeme odstranění žlázy. Žláza dost roste, okolí už si jí všímá, osobně mám pocit, jak když mě drží někdo pod krkem, obtíže s polykáním. Jinak jsem alergička, také mám lokální ekzém. A teď mě zajímá, co má přednost, jak skloubit můj a chlapečkův "problém". Přestat kojit, abych mohla jít na operaci-a jak mám přestat kojit, když on skoro nic jíného jíst nechce?? nebo ještě vydržet (cítím se mnohem lépe) a pokračovat v kojení, protože to je ta nejlepší prevence synova ekzému a případné alergie? Četla jsem, že na vyléčení ekzému je dobře jíst ryby a ořechy, ale to není předci dobré na mojí štítnou žlázu a ořechy a ryby se malým dětem min do 2let nedoporučují jíst, ne?? Snad mi rozumíte, já jsem z toho dost zmatená, na prvním místě je pro mě zdraví mého syna. Děkuji!!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, do podzimu, kdy plánujete operaci, je daleko a do té doby jistě chlapečkovi bude nebude pouze kojení stačit, to je jasné. Zařazujte do jeho jídelníčku postupně nealergenní potraviny, na vitamíny a minerály bohaté. Ořechy a ryby raději také v současnosti vyřadte, jejich potenciální alergičnost je velká, raději si načtěte informace o hypoalergenních a nealergenních potravinách. Pokud byste potřebovala informace ohledně alegičnosti potravin, hodně info najdete na stránkách www.bez-alergie.cz, které jsou lékařsky kontrolované. Vás zdravotní stav je ale také pro synkův vývoj důležitý, proto: pokud vaše štítná žláza roste, operaci zbytečně neoddalujte, jistě všechno v pohodě a ve spolupráci s lékaři skloubíte. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: