Štítná žláza a léky

Zdravím . mám dotaz je mi 62 let a posledních pár let jsem dost přibrala na váze. již delší dobu mě začlo zlobit srdíčko a nemohu se někdy nadechnout nějaká tíha na hrudi. beru Preductal MR . ale ono se ani neví jestli obtíže jsou od srdce, protože EKG je v pořádku Holtr také ttlak 140/83 dobrý. Nechala jsem si udělat Sono štítné žlázy a odběr krve. Na Sonu nějaké menší uzle, a levý lalok trochu zvětšený. Hodnoty v krvi fT4 jsou 9,8, a TSH 2,73. přesto mi byl předepsán lék Euthyrox 1/2 tbl nalačno. asi po půl roce kontrola. Je opravdu nutné při těchto krevních hodnotách brát tento lék. Jinak třes rukou není, a kůže v normálu. Oči též v normálu, nepotím se ani jinak skoro nemám žádné obtíže až na tu nadváhu a problémy s dechem a občas s mírným škrábáním v krku.Děkuji Vám za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Libuše! Chcete-li uchovat své zdraví, několik kg zhubnwte a především se začněte pravidelně pohybovat. Sport není nutný, vystačíte si s procházkami, ale denně, alepspoň hodinu a svižně, abyste se u toho zapotila, zadýchala. Vhodnost nasazení hormonů štítné žlázy (euthyrox) musí zvážit ošetřující lékař, laboratorní hondoty nejsou vše. V případě pochybností konsultujte (jiného) endokrinologa.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x