Štítná žláza a otěhotnění

Dobrý den, paní doktorko. Již 2 roky nemohu otěhotnět a můj nový gynekolog navrhl, že by bylo vhodné mj. vyšetřit i štítnou žlázu. Protože ale nemám žádné typické problémy, má praktická lékařka k tomu nevidí důvod - prohmatala mi krk nechala vyšetřit hormon TSH, který mám v normě. Podle ní je tím štítná žláza v pořádku. Můj gynekolog ale tvrdí, že potřebuje mít další 3 hodnoty hormonů, aby ji mohl vyloučit jako příčinu. Jaký na to máte názor vy? Může mi doporučení na endokrinologii napsat nějaký jiný lékař, případně mohu si ho zaplatit jako samoplátce? Děkuji za reakci

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud máte TSH pod 2,5, opravdu je velmi, velmi malá pravděpodobnost, aby za problémem s početím byla štítná žláza. Nicméně je pravdou, že kompletní vyšetření štítnice obsahuje ještě: fT4, antiTG a antiTPO. Nicméně, TSH je nejdůležitější. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: