Štítná žláza a padání vlasů

Dobrý den, můj přítel trpí poruchou štítné žlázy a užívá lék Letrox 100 (bohužel nepravidelně). K tomu mu nadměrně padají vlasy a mě zajímalo, jak velký podíl na tom má právě štítná žláza, popřípadě jestli to může být způsobeno užíváním léku Letrox. Děkuji

Odpověď odborníka:

Milá Kamilo, Letrox padání vlasů nezpůsobuje, ale může je způsobovat samotné onemocnění štítné žlázy, když přítel nebere léky důsledně. Může se také jednat o tzv. androgenní alopecii, tj. běžné geneticky podmíněné plešatění u mužů - popřemýšlejte, jestli jsou přítelovi příbuzní plešatí. Doporučuji provést testy na štítnou žlázu, a pokud budou v normě, řešit problém na kožní ambulanci.

MUDr. Markéta Macková
MUDr. Markéta Macková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka v Třebíči

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: