Štítná žláza a pobyt v lázních podhájská

Dobrý den, léčím se půl roku na sníženou funkci št.žl. Je mi 61 let. Užívám Euthyrox 75- 6 dnů v týdnu. Po kontrolním odběru hodnoty TSH 0,528, T4 20,3. Je vhodný týdenní pobyt v lázních Podhájská v září 2013 ? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, ve Vašem případě by přítomnost jodu ve vodě neměla způsobit komplikace (riziko by mohlo být v případě přítomnost větších uzlů ve štítné žláze - cože se zjisťuje ultrazvukem). Pro jistotu bych si možná domluvila kontrolu na endokrinologii někdy po návratu z lázní (jestli nebude potřeba upravit přechodně dávku Euthyroxu). Přeji příjemný pobyt.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: