Štítná žláza a početí

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, zda by mohl být problém s početím při normálních hodnotách TSH (2,83 mU/l) a zvýšené hodnotě FT3 (8,85 pmol/l) a snížené hodnotě FT4 (10,7 pmol/l). Moc děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno/paní Markéto. Uvedené nálezy by samy o sobě neměly vést k problému s otěhotněním (základní test na funkci štítné žlázy je v pořádku a fT4 je jen velmi mírně nižší). Výsledky je ale nutné konsultovat s tím lékařem, který je nechal provést - k posouzení významu je třeba znát Váš zdravotní stav.

MUDr. Aleš Ducháček
MUDr. Aleš Ducháček

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktický lékař, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: