Štítná žláza a přibírání na váze

Dobrý den pane doktore, před 2 lety mi doktorka na základě výsledků krve nařídila brát Euthyrox 50. Beru ho 5x týdně a za tyto 2 roky jsem přibrala 15 kg. Jsem sportovně založený člověk, takže pohybu mám až až a teď kvůli přibírání cvičím již rok v posilovně s trenérem, ovšem kila dolů vůbec nejdou. Dokonce trpím tzv. vlčím hladem - mám stále hlad nebo na něco chuť, ale úspěšně se držím. Také moje strava je lehká a řekla bych, vyvážená. Ovšem to přibírání mi nejde do hlavy, lidově "dřu" ,ale stejně tloustnu. Doktorka mi tvrdí, že si vymýšlím a že ztloustl každý. Mám ji změnit, nebo kde může být chyba? Je mi 23 let. Předem děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Pokud máte v normě hormony šť. žlázy, pokud je dávka léku nastavena dobře. Tak si zajeďte na nejbližší dietologii a tam s vámi zkusí probrat, kde může být chyba. Jednak v jídelníčku, jednak ve vyšší fyzické zátěži, kdy tělo si zvykne na malé dávky jídla, na fyzickou zátěž a zpomalí metabolismus.

MUDr. Zdeňka Janoušková
MUDr. Zdeňka Janoušková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Velká Bíteš

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x