Štítná žláza a těhotenství

Dobrý den, nějakou dobu jsem byla předávkovaná euthyroxem, když to odhalili výsledky tak jsem okamžitě snížila dávku tak jak měla být 75 mg euthyroxu v té době jsem už byla 4 dny těhotná. pokládala jsem zde dotaz jak dlouho to předávkování v těle přetrvává a bylo mi řečeno, že nepřetrvává, že se hladina sníží hned s nižší dávkou. Teď mám nové krevní testy a stále mi ukazují prý předávkování TSH 0.031 a T4 v normě 21.87, ale nevím jestli těhotné mají stejné normy. Je to pro miminko nebezpečné??? Může s toho mít nějaké mentální poruchy? Můj gynekolog tvrdí, že je to dobrý, že ho hlavně zajíma to T4 a to TSH že akorád nesmí byt vyšší, ale že nižší nevadí. Nikdo mi pořádně nic nevysvětlí, můj endokrinolog jen přes telefon doporučil vynechat dávku v neděli a kontrola za 2 měsíce. Já jen chci mít jistotu, že tyhle normy miminku nijak neuškodí. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi máte stále příliš vysokou dávku Euthyroxu. Dokud nebude dávka upravena na optimum, tak budou krevní testy ukazovat to, co ukazují. Pro plod to nebezpečně není, placenta si řídí, kolik hormonů "pošle" plodu. Nízké hladiny by opravdu byly větším problémem. hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: