Štítná žláza a těhotenství

Vážená paní doktorko, při prohlídce mi byly zjištěny mírně zvýšené hodnoty štítné žlázy - TSH - 5,09 (norm. do 4,2) a fT4 13,13. Ulz proveden nebyl. V brzké době plánuji otěhotnět a bylo mi lékařem sděleno, že v těchto hodnotách nevidí žádný problém a to ani pro vývoj plodu. Na internetu jsem však našla i opačné informace. Ráda bych se Vás tedy zeptala, jak to skutečně je a zda můžu být opravdu klidná. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Přikláním se k tomu, že hodnoty TSH 5,09 opravdu pro těhotenství ideální nejsou. Za ideální považujeme hodnoty TSH do 2,5. Doporučuji tedy vyhledat endokrinologa, aby Vás komplexně stran štítnice vyšetřil, včetně ultrazvuku a stanovil další postup dříve, než se budete o mimčo pokoušet. Mějte se moc hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: