Štítná žláza a tetování

Trpím onemocněním funkce štítné žlázy, konkrétně snížená funkce( Hypotyreóza).. Rád bych se nechal tetovat, ale na webových stránkách tetovacího studia psali, že pro lidi s onemocněním štítné žlázy se tetování nedoporučuje..Rád bych se tedy zeptal co mi případně hrozí? Děkuji za odpověd..

Odpověď odborníka:

Jediné co mě napadá je, že by se mohlo jednat o vliv jódových barviv v případě dekompenzované zvýšené funkce štítnice. Pokud jste ale léčen na hypotyreosu a dobře kompenzován, bála bych se jedině o hygienický standard a nezávadnost tetovacího studia.
Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x