Štítná žláza a tuhnutí svalstva.

Ještě jednou dobrý den, chci se ještě zeptat, zda může problém se štítnou žlázou způsobovat tuhnutí krční páteře a zádového svalstva, přestože neustále rehabilituji, mám oblast krčního a zádového svalstva stále velmi ztuhlou. Děkuji!

Odpověď odborníka:

Dobrý den, k vašemu prvnímu dotazu - bez klinického vyšetření vám nejsem schopna říci, zda vaše obtíže souvisí se štítnou žlázou či nikoliv. Pokud ale říkáte, že sonografii štítné žlázy máte v pořádku a stejně tak laboratoř, tak je to spíše méně pravděpodobné. Doporučila bych doplnit vyšetření na krčním. Co se týká vašeho druhého dotazu, říkám ne. Jak jsem pochopila z vašich informací, není problém se štítnou žlázou nijak zásadní. Jako příčina opakovaného tuhnutí zádového svalstva je nejčastěji uváděn stres, špatné držení těla, ale třeba také špatný styl chůze s poruchou nožní klenby.

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: