Štítná žláza, euthyrox - akné

Dobrý den, chci se zeptat, jak byste mi Vy doporučila pokračovat v léčbě, nebo co byste mi k řekla k mým hodnotám a dotazu ohledně Eutyhroxu. Předem děkuji za odpověď. Beru Euthyrox 0.5 tablety, 3 dny v týdnu 1 tabletu Ultrazvuk ŠŽ je vždy v naprostém pořádku. Rozbor krve před rokem: S_TSH 1.59 S_FT4 13.41 S_FT3 4.54 Dnes: S_TSH 2.05 FT4 a FT3 nemám ve výpise Váha stála ačkoliv jím víc než dostatečně a chodím posilovat. Na internetu jsem se dočetl, že ve 2,3% případu se může u Euthyroxu projevovat jako vedlejší účinek akné, na které právě trpím od puberty, kdy jsem začal tento lék brát, nyní je mi 21 a mám za sebou léčby už 3 kožních a kompletně změněný jidelníček, ale bohužel žádná změna nenastala, ale dočetl jsem se, že právě takové cystické akné může souviset se ŠŽ a také euthyroxem. Nebylo mi možní zkusit postupně euthyrox vyřadit? Předem děkuji za váš názor. Přeji pěkný den

Odpověď odborníka:

Dobrý den, neuvádíte sílu léku a také neznám důvod, proč byl Euthyrox nasazen. Ale pokud je sonografické vyšetření opakovaně v normě a máte také negativní protilátky proti štítné žláze, tak pokus o vysazení jistě stojí zato. Držím palce a přeji příjemný den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: