Štítná žláza - hormon tsh

Dobrý den, chtěla bych se zeptat jestli je rizikové, když mám hormon TSH zvýšený a to na 5,230, doktor mě poslal na ultrazvuk štítné žlázy a tam mi řekli, že je vše v pořádku, ale v krvi mi vychází testy tohoto hormonu takto zvýšené. Lékař řekl, že to zatím bude po půl roce pouze kontrolovat jestli se hormon nezvyšuje. Mám strach, abychom něco nezanedbali. děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud nejste těhotná a nemáte žádné obtíže, pak je možné TSH s určitým odstupem bez léčby pouze zopakovat, zvláště, pokud je sonografie úplně normální. Určitě nic nezanedbáte. A pokud se nebudete cítit dobře, může se vyšetření zkontrolovat dříve. Hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: