Štítná žláza - ověření postupu lékaře

Dobrý den.Mám hodnoty TSH 7.97 FT4 9,4 a glykémie 5,87. pravý lalok 15x15x52 mm,levý 12x15x37 isthmus š 4 mm. Lékař nezahájil léčbu Ethyroxem. Postupuje správně? Kontrolu určil za 12 měsíců. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, interval se mi zdá dost dlouhý, zkuste se objednat s těmito výsledky do ambulance k jinému lékaři k posouzení situace - uvidíte, jak se domluvíte. Sonografie šž je v normě, ale TSH je již zvýšeno, fT4 minimálně sníženo (spíše označeno jahko hraniční hodnoty) - může signalizovat změny v šž ve smyslu snížení funkce - proto bych určitě, pokud není zahájena léčba, žádala dřívější kontrolu stavu hormonů, protože metabolismus se může rychle proměnovat a stav a funkce šž tím pádem také. Pokud nejste u endokrinologa, objednejte se tam, pokud vám odběry dělal obvodní lékař, je v jeho kompetenci udělat kontroly a ty bych navrhovala podstaně dříve (3-4 měsíce) - jak se situace vyvíjí. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: