Štítná žláza, pleť, křeče, kalcifikace

První odpověď od Vás 9.2.2013, nyní prosím o doplnění: po zjištění původních hodnot TSH 88,64 a T4 7,52 nasazen Euthyrox 75. Po cca 2 měsích tj. 9.2.2013 kontrolní odběr : TSH 0,528 a T4 20,3. Cítila jsem se lépe. Kontrola 28.5.2013-údajně vše v normě. Další kontrola v 11/2013. Nyní cca 2 měsíce mám trvale návaly horka, celodenní bolesti svalů a kloubů a prudké zhoršení stavu pleti - uhry a bílé tukové tečky a to je mi 61 let. Na 2 místech levé nohy ( tříslo a lýtko)prudká bolest s podobnými příznaky jako křeč, žádná mimořádná námaha, normální " provoz". Po kontrole u ortopeda rentgen, sono, CT zjištěna kalcifikace. Co dál? Cítím se denně jak zmlácená, trvale mi není dobře. Děkuji moc.

Odpověď odborníka:

Pokud máte nyní normální hladiny hormonů štítnice na dané léčbě, Vaše potíže bych nedávala do souvislosti se štítnou žlázou. Pocity horka a stav pleti by mohl souviset s hormony pohlavními. Křeče a nalezená kalcifikace by si zasluhovaly vyšetření kalciového metabolizmu a příštítných tělísek (což by mohl provést endokrinolog při nejbližší návštěvě). Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Články: Vysoký nitrooční tlak nemusí znamenat zelený zákal
Přestože vysoký nitrooční...
Zánět, nebo mechanické poškození? Rozpoznejte příčinu bolesti zad
Scintigrafie skeletu
Články: Scintigrafie skeletu
Scintigrafie (scinti...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Ultrazvuk břicha
Články: Ultrazvuk břicha
Ultrazvuk, UZ nebo SONO je...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: