Štítná žláza uzly

Dobry den prosim můžete mi do řeči ktere budu rozumět přeložit tuto lékařskou zprávu ? Převážně nám jde o to zda je to vázne nebo jde o běžný nález tznm ne životu nebezpečne.Mam obavy.Dle lékaře to pry počká ale raději se ptám i zde. Lékař me objednal az na květen tak zda je to v pořádku a zda se nic nezanedba a nejde o druh nádoru .Moc dekuji .

Odpověď odborníka:

Dobrý den, uzly ve štítné žláze jsou velmi častá záležitost, počkat s vyšetřením do května by neměl být zásadní problém, vyvíjejí se Vám na krku možná již několik let. Uzly jsou obecně shluky pomnožených buněk štítnice, svým způsobem to nádorky jsou, ale v naprosté většině nezhoubné. O jejicich charakteru nám více napoví cytologické vyšetření - tj odběr buněk z uzlu tenkou jehlou a vyšetření pod mikroskopem. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x