Štítná žláza v těhotenství

Byl mi zjisten mirny autoimunitni zanet stitne zlzy s normalni funkci TSH 1,9.jdem tehotna,byl mi nasazen Letrox 50.Je nutne tento lek brat,kdyz je funkce zachovala a nemam potize?

Odpověď odborníka:

V těhotenství je užívání hormonů štítné žlázy velmi důležité a i normy jsou přísnější. Pokud je zjištěn zánět, je i při normálním TSH vhodné léky užívat, s časnou kontrolou hormonálního profilu. Chráníte tím miminko a ukazuje se, že štítná žláza má vliv na vývoj nervové soustavy miminka včetně mozku. Hezký den. Šrámková.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: