Štítná žláza v těhotenství

Dobry den, rada bych znala vas nazor ohledne namerenych hodnot: TSH 5,920, fT4 14,24, antiTPO 21 a anti TG 377, ktere mi byly zjisteny v tehotenstvi (13tt) a jelikoz musim teprve cekat na vysetreni, mozna vase odpoved bude rychlejsi. Drive jsem se st. zlazou nelecila.Je v tomto pripade mozne brat vit. doplnky s jodem, prip. pit Vincentku atd.?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, podle výsledků to vypadá na sníženou funkci štítné žlázy, jejíž příčinou je nejspíše autoimunitní zánět. Měla byste co nejdříve dostat hormony štítné žlázy k zajištění normální hladiny hormonů. Přípravky s jodem užívejte opatrně, ne v příliš vysokých dávkách. Miminko si zanedlouho začne vytvářet hormony štítné žlázy samo a bude tedy jod, jako základní stavební kámen při syntéze hormonů, potřebovat. Příjemné dny

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: