Štítná žláza v těhotenství

Dobrý den, paní doktorko, ve 14. tt mi byla zjištěna subklinická hyperthyreoza (TSH 0,01, fT4 15,9, fT3 3,4, TRAK 3,7). po kontrole nyní ve 21.tt se TSH upravilo na 0,79, ale fT4 snížilo na 8,9. Chci se zeptat, jestli je dobré nyní užívat jod? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, do úvahy bych brala také to, jak vypadá vaše štítná žláza na sonu. Pokud je zcela normální, pak bych doporučovala běžnou denní dávku jodu vhodnou pro těhotné (doporučuje se 200ug denně) . hezký den

MUDr. Martina Rosická, PhD.
MUDr. Martina Rosická, PhD.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: ENDOCARE s.r.o. (Endokrinologie a obezitologie)

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: