Stitna zlaza vysledky tsh

Dobry den pani doktorko, v roce 2011 jsem zacala dochazet na endokrinologii. Subklin.hypothril. Lekar mi nasadil Letrox. Posledni krevni test v dubnu 2014 vysel TSH 3,7mU/L. Medikace prerusena a bylo mi pouze doporuceno dostavit se pokud bych otehotnela. V breznu 2015 jsem otehotnela, po dvou mesicich bohuzel potratila, zadne testy se ani nesihlo udelat. Posledni mesic/dva jsem se citila unavena, bez energie. Tento mesic (Zari 2015) mi prakticky lekar udelal testy s vysledkem TSH 6,27mU/L. Pouze mi doporucil prijit opet za 6 mesicu. Ziji momentalne v zahranici a nemam moznost zajit za svym puvodnim endokrinologem. Zajimalo by mne zda je opravdu vhodne cekat dalsi pulrok pripadne zacit resit hned. Matka se take leci se stitnou zlazou. Dekuji predem za odpoved.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, tato hodnota TSH není nijak tragická, dá se s ní zůstávat nějakou dobu i bez léčby. Vše se ale mění, pokud byste plánovala otěhotnět. V tomto případě bych buď hned začala léčit, nebo bych těhotenství nedoporučila, dokud léčená nebudete. Mějte se moc hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: