Štítná žláza zvýšené hodnoty

Dobrý den, ráda bych se zeptala zdali je potřeba začít brát léky na štítnou žlázu a při těchto hodnotách: THS 0,028, ft4 32,2, ft3 11,5, anti TPO 735, anti Tg 112, KO - v normě. Dosavadní problémy jsou zatím: padání vlasů, únava, bolesti a tuhnutí svalů, zrychlení tep a pocit neustálého hladu. Byl mi doporučen Thyrozol 10 dvakrát denně. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, škoda, že nemáte odebranou hodnotu TRAK (speciální protilátky proti štítnici). Ve Vaší situaci je totiž reálná šance, že funkce štítnice klesne i sama, takže léčba Thyrozolem by nemusela být nutná; nasadily by se jenom symptomatické léky na potlačení Vašich obtíží, které jsou méně toxické. V případě pozitivity TRAK by se léčba Thyrozolem nasadit musela. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x